Jos Meijer & Berry Visser

Wij zijn Jos Meijer en Berry Visser. Sinds 2010 wonen wij in Saint Firmin sur Loire, Frankrijk, op 1500 meter afstand van de gite en studio Les Giraudors. Wij zijn naar deze plek vertrokken met in ons achterhoofd de rust op te zoeken op het 'platte' land in Frankrijk. En dat is gelukt. Jos heeft uiteindelijk haar droom verwezenlijkt en is schaapherder geworden. Zij wordt ingehuurd door het bedrijf Le Chaloy om voor hen de kuddes te hoeden in Saint Firmin sur Loire en in St Posen.

Berry heeft de afgelopen twintig jaar gewerkt als trainer/instructeur van honden. In en rond Les Giraudors organiseert hij workshops in diverse disciplines betreffende de hondensport. Jachthondentrainingen, speuren, detectie, dogdance enz. Hij nodigt daarbij trainers/instructeurs uit die hun sporen verdiend hebben op hun specialisatie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het het reilen en zeilen van Les Giraudors en van Nombranle.

Les Giraudors, een gehucht met vier huizen, ligt op 5 km afstand van de Loire in Saint Firmin sur Loire op ruim 1 hectare grond. Nombranle ligt aan de rand van het bos en de velden. Nombranle is een gehucht van drie huizen En ligt op 4 kilometer afstand van de Loire.

Zoals u al heeft begrepen liggen beide gites in een zeer rustige omgeving. Dit houdt niet in dat er niets te beleven valt. U kunt naast wandelen, kanovaren, fietsen langs de Loire en andere sportieve activiteiten, ook bijvoorbeeld de kastelen aan de Loire bezoeken. Het bezoeken van antiek- en brocantemarkten is voor velen ook een leuke bezigheid. Pont Canal, ontworpen door monsieur Eifel, is de moeite van het bezoeken waard. Het is een aquaduct over de Loire met als beloning op het eind het terras van monsieur/madame Chocolat. Parijs is bij wijze van spreken om de hoek. Vanuit Gien is het centrum van Parijs met de trein en de metro in anderhalf uur te bereiken.

Uw hond is bij ons welkom. Bij beide huizen is er een afgesloten gedeelte waar honden los kunnen lopen. 

Wij hopen u eens te kunnen verwelkomen in onze gite/appartement Les Gireaudors of in onze gite Nombranle.

 

Jos Meijer
Berry Visser